Oštra izjava Jelićića, indirektno je prozvao i Kolindu

Bez dlake na jeziku

Oštra izjava Jelićića, indirektno je prozvao i Kolindu

Stručni komentator HRT-a Joško Jeličić poručio je hrvatskim političarima da se ne petljaju previše u uspjeh koji su napravili fudbaleri u Rusiji.

Nažalost, svjestan je Jeličić da će tako biti ali je političarima poručio da nisu zaslužili dio slave koju su zaslužili reprezentativci.

"Onima koji će se ukrcavati u njihov voz da bi promovisali sebe, a to su političari, poručujem da to ne zaslužuju. Zahvaljujući njima, mi smo najsiromašnija zemlja u EU", jasan je bio Jeličić.

HRT-ov komentator je, vjerovatno, prije svih mislio na predsjednicu Kolindu Gabar-Kitarović, na čiji se račun i našalio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Šteta što je pala kiša, Kolindin poljubac bi dobili i sakupljači lopti", rekao je Jeličić aludirajući na njeno, možda i izvještačeno srdačno ponašanje prilikom dodjele pehara i medalja.

Top Komentari

Jaa
Veoma ispravan komentar i neshvaram zasto se politika sve vise i vise uvaljuje u sport. Politika i religija bi trebala sto dalje od sporta pogotovo na ovakom nivou.
21 0
kingkong1
bravo. tako i treba.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi