"Osvajanjem kupa spasili bi sezonu"

Bh. reprezentativac Semir Štilić:

"Osvajanjem kupa spasili bi sezonu"

Iako njegov Lech Poznan igra neprepoznatljivo loše u odnosu na prošlu sezonu kada su bili prvaci Poljske, bh. reprezentativac u redovima Lecha Semir Štilić zadovoljan je svojim igrama.

"Zadovoljan sam svojim igrama, kad sam zdrav igram dobro, ali kao ekipa smo lošiji nego prošle sezone. Zadnju utakmicu sam odigrao cijelu, iako nismo pobijedili ja sam zadovoljan svojom igrom", kaže naš reprezentativac Semir Štilić.

Lech je trenutno peti na tabeli poljskog prvenstva sa 11 bodova zaostatka za vodećom Wislom Krakow, odbrana titule je nemoguća misija, a s tim se slaže i ponajbolji igrač aktuelnog poljskog prvaka.

"Zaostali smo mnogo i svi u klubu su se već pomirili sa tim da nećemo odbraniti titulu, ali plasirali smo se u finale kupa. Osvajanjem kupa, igramo proitiv Legije u finalu, spasili bi smo sezonu i mogli bi reći da je bila uspješna".

Najzaslužniji za plasman Lecha u finale poljskog kupa je upravo naš reprezentativac, koji je svojim ulaskom u igru u polufinalnoj utakmici protiv Podbeskidziea donio preokret Lechu i prolazak u finale.

"Bio sam bolestan pet dana, pa nisam mogao igrati od početka utakmice. Na poluvremenu smo gubili 2:1, ušao sam u igru, postigao jedan i asistirao za dva gola, te smo izborili finale koje ćemo ako Bog da riješiti u svoju korist", optimista je Štilić.

Neizbježno pitanje u svim razgovorima sa bh. reprezentativcima je aktuelna situacija u našem Savezu. Štila kaže da mu je drago što su tu velika imena poput Ivice Osima i da se nada da ćemo moći nastaviti kvalifikacije za EURO 2012.

"Pratim situaciju oko Saveza. Vidim da su tu neki novi ljudi poput Ivice Osima i ostalih velikana i ta imena mi vraćaju nadu da će doći bolji dani, te da ćemo moći nastaviti kvalifikacije", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Semir Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.