Osvajao Premiership i Ligu prvaka, sada na niskim granama
FOTO: EPA

Bori se za ugovor u drugoligašu

Osvajao Premiership i Ligu prvaka, sada na niskim granama

Iskusni Wes Brown (36) ovog ljeta će vjerovatno ponovo zaigrati u Engleskoj, ali ne u Premiershipu u kojem je proveo cijelu karijeru. 

Brown je slavu stekao u Manchester Unitedu. Sa timom s Old Trafforda je osvajao brojne trofeje, od titule prvaka Engleske do Lige prvaka, međutim njegova karijera je već neko vrijeme u silaznoj putanji i danas se bori za ugovor u drugoligašu.

Mediji na Otoku su objavili da će Brown večeras odigrati utakmicu za U23 tim Blackburna, nakon čega će stručni štab na čelu sa Owenom Coyleom donijeti odluku da li će ovaj nekadašnji engleski reprezentativac dobiti ugovor. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Brown je svoju karijeru počeo u Manchester Unitedu i među Crvenim đavolima je bio sve do 2011. godine kada je preselio u Sunderland. U Premiershipu je ukupno odigrao 308 utakmica.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi