Hat-trick fantastičnog Mešanovića u uvjerljivoj pobjedi Maribora

Sjajna partija bh. napadača

Hat-trick fantastičnog Mešanovića u uvjerljivoj pobjedi Maribora

Bh. internacionalac Jasmin Mešanović odigrao je danas jednu od najboljih partija u životu.

Bio je starter u dresu svog Maribora i na sjajan način je opravdao povjerenje trenera ovog tima. Maribor je slavio protiv Aluminija u gostima sa 5:2, a Mešanović je postigao hat - trick.

Nekadašnji napadač Zrinjskog iz Mostara postigao je čak tri pogotka. Prvo je mrežu domaće ekipe zatresao u 31. minuti nakon asistencije Klinara, da bi drugi gol dao početkom nastavka.

Nešto kasnije se u strijelce upisao i njegov saigrač Dervišević i to sa penala, a Mešanović je četvrti gol Maribora i svoj treći na meču postigao šest minuta prije kraja poslije asistencije Vršića. Posljednji gol za goste postigao je Mlakar u nadoknadi.

S druge strane, na pet golova gostiju domaći su odgovorili sa dva, a strijelci su bili Vrbanec i Petrović.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor sada ima dvije pobjede i remi nakon tri kola i prvi je u slovenskoj ligi, a Mešanović je izbio na čelo liste strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi