Otac junaka Tottenhama ljubomorno čuva prve kopačke svog sina

U svom privatnom muzeju

Otac junaka Tottenhama ljubomorno čuva prve kopačke svog sina

S. Grebović

Lucas Moura je već sada legenda Tottenhama, jer je sa svoja tri pogotka u polufinalu Pijetlovima trasirao put ka finalnoj utakmici Lige prvaka.

Nakon poraza u prvom polufinalnom susretu na domaćem terenu od Ajaxa 1:0 i pri rezultatu 2:0 malo je ko vjerovao da Tottenham može doći do pobjede i plasmana u finale.

Upravo je to učinio brazilski internacionalac Lucas Moura koji je pogocima u 55., 59. i 90+ minuti svoj tim odveo u prvo finale Lige prvaka u historiji.

Njegov fudbalski put ličio je na uobičajeni put mladog Brazilca kojem je jedini izlaz iz siromaštva bio upravo fudbal. Njegov otac je u izjavi za medije pred sutrašnje finale priznao kako u početku nije imao novaca da svom sinu priušti najobičnije kopačke u kojim bi mogao trenirati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve mu je kupio tek sa 15 godina, a iste kopačke, koje i dan danas čuva u svom privatnom muzeju je po prvi put pokazao javnosti. Iako iscjepane i napukle uspio ih je sačuvati kako bi im uvijek bilo na pameti odakle je sve počelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi