"Otac nas je napustio i sve odnio, morao sam krasti hranu, odjeću, videoigre"
West Ham je bio posljednji klub za koji je igrao Patrice Evra

Francuza život uopšte nije mazio

"Otac nas je napustio i sve odnio, morao sam krasti hranu, odjeću, videoigre"

S. Pašalić

Patrice Evra je jučer objavio kako završava svoju karijeru profesionalnog nogometaša.

38-godišnji Francuz je prošle godine u februaru stigao u West Ham, ali je već u maju napustio ovaj klub i od tada je bio slobodan igrač.

Evra je u svojoj karijeri pored West Hama igrao i za Marseille, Monaco, Nicu, Manchester United i Juventus.

U Manchester United je stigao 2006. godine, a s klubom s Old Trafforda je ostvario i najveće uspjehe u karijeri te je osvojio pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo, tri Liga kupa i četiri Community shielda.

Za reprezentaciju Francuske je odigrao 81 utakmicu, a nakon što je objavio da završava karijeru, izjavio je da se namjerava posvetiti školovanju za trenera.

Životni put Patricea Evre nije bio nimalo lagan, a on je otkrio kakve je sve prepreke imao na putu do uspjeha.

"Kada sam odrastao u Les Ulisu, selu na periferiji Pariza, živio sam s roditeljima i nekim od svoje 24 braće. Otac mi je bio ambasador i to nas je odvelo iz Senegala, u kojem sam se rodio, do Brisela, prije Les Ulisa. Kada sam imao 10 godina, otac se razveo od moje majke. Odnio je sve, od kauča, TV-a, do stolica."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dijelio sam madrac sa svoja dva brata. Kada je bilo hrane, morao si trčati da dobiješ svoj dio. Neki od moje braće dobili su posao, ali otišli su živjeti sa svojim ženama. Ostali smo moja majka, moja mlađa sestra i ja."

"Morao sam ići na ulice. Kad odrastete u dijelu grada s pucnjavom i ubistvima, bez obzira ko ste, učinite šta možete kako biste preživjeli. Puno sam se borio. Krao sam hranu, odjeću, videoigre. Sjedio bih ispred dućana i tražio novac", priznao je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi