Otac zaštitio sina: Zazu su pretjerano kritikovali

Blista u Valenciji

Otac zaštitio sina: Zazu su pretjerano kritikovali

Italijanski napadač Simone Zaza je u posljednjih nekoliko godina često bio osporavan, ali čini se da ipak nije tako loš kakvim su ga mnogi predstavljali.

Zazine fudbalske sposobnosti su, iz nekog razloga, još odranije bile pod upitnikom, ali stvari su po njega potpuno krenule po zlu nakon onog katastrofalno izvedenog jedanaesterca na Svjetskom prvenstvu, koji i dan danas kruži internetom.

Nakon što je blistao u Sassuolu, Zaza je imao neuspješne avanture u Juventusu i West Hamu, ali se definitivno pronašao u Valenciji gdje je u devet utakmica ove sezone postigao osam pogodaka.

To je bio povod italijanskom TMW Radiju da napravi razgovor sa ocem italijanskog napadača, koji je stao u zaštitu svog sina rekavši da su mnogi jedva čekali da liječe komplekse na Zazi.

"Sada vidite kakav je igrač moj sin. U posljednjih nekoliko godina je stvarno prečesto bio meta kritika i mnogi su se praznili tako što su ga javno prozivali. Znam da je po prirodi staložen momak i zaista mu je trebao mir. Srećom, pronašao ga je u Valenciji", započeo je Antonio Zaza, te nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj sin je uporan i nije dozvolio da ga te stvari slome. Nije mogao napraviti bolji potez od prelaska u Valenciju, gdje ponovo pokazuje svoj kvalitet. Ako ovako nastavi, vjerujem da će se brzo vratiti u reprezentaciju Italije. Znam da sanja o tome".

Simone Zaza je za reprezentaciju Italije odigrao 16 utakmica i postigao je jedan gol ali s obzirom da se trenutno nalazi u životnoj formi, trebao bi se naći na spisku Azzurra za utakmice baraža protiv Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti