Otišao iz Rusije: Dennis Hadžikadunić predstavljen u novom klubu!
Foto: Malmo FF

Vratio se u Malmo

Otišao iz Rusije: Dennis Hadžikadunić predstavljen u novom klubu! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dennis Hadžikadunić ponovo je igrač Malmoa.

Potvrdio je to prvak Švedske, a naš reprezentativac se u ovaj klub vraća poslije skoro četiri godine otkada je član Rostova.

Za vrijeme boravka u Rusiji upisao je 69 nastupa i etablirao se u nacionalnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Ovaj 23-godišnji defanzivac sada se vraća kući iz Rostova na posudbi do kraja sezone, odnosno do kraja 2022. godine s obzirom da tada završava sezona u Švedskoj. Nosit će dres s brojem 21 i odmah se pridružiti momčadi.

"Neopisiv osjećaj. Malmo je moj grad. Volim Malmö i Malmo FF. To je tim koji me odgojio. Bilo je poučno igrati u inostranstvu. Tu lekciju nosim sa sobom gdje god idem. Nadam se da ću moći doprinijeti osvajanju prvenstava i izlasku u Europu", rekao je Hadžikadunić.

✍️ Dennis Hadzikadunic återvänder till Malmö FF.

Posted by Malmö FF on Friday, March 11, 2022

Hadžikadunić je dijete Malmoa, a kratko je jedno vrijeme igrao na posudbi u Trelleborgu. Danas je, očekivano, našao svoje ime na spisku selektora Ivayla Peteva za prijateljske duele s Gruzijom i Luksemburgom.

Top Komentari

Mowzilla
Ispravan postupak, za godinu dvije u jaci klub aBd, sretno ⚜️
6 0
Hare
Pametan potez
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi