"Otišao sam u svlačionicu u dva sata ujutro i našao Messija kako plače kao da je izgubio majku"

Poraz u drugom finalu Copa Americe ga slomio

"Otišao sam u svlačionicu u dva sata ujutro i našao Messija kako plače kao da je izgubio majku"

Endin Čaušević

Lionel Messi za mnoge važi za jednog od najboljih igrača svih vremena, no sigurno da je veliki nedostatak u njegovoj karijeri činjenica da nije osvojio skoro ništa što se tiče igranja za reprezentaciju Argentine.

Messi ima nevjerovatnu želju da s Argentinom dođe do nekog trofeja, a za njega je bilo poražavajuće da je izgubio čak dva finala s Gaučosima. Argentinci su prvo 2014. godine poraženi u finalu Svjetskog prvenstva od Njemačke, a onda su dvije godine zaredom gubili finala Copa Americe protiv Čilea. Posebno bolno bilo je 2016. godine.

Taj poraz je skoro uništio Messija jer se on nakon toga oprostio od reprezentacije. Ipak, nekoliko sedmica kasnije se predomislio i odlučio je da će pokušati voditi Argentince do zlata na Mundijalu u Rusiji, ali to se nije desilo. Nekadašnji kondicioni trener u selekciji Argentine, Elvio Paolorosso je otkrio je da poraz u finalu Copa Americe jednostavno uništio Messija.

"Bilo je veoma bolno gledati igrače u svlačionici nakon tog finala, ali ono najgore je tek dolazilo. Sjećam se da sam oko dva sata ujutro otišao do svlačionice i tu sam našao Messija. Bio je sam i plakao je kao da je izgubio majku. Nije imao nikog da ga utješi. Zagrlio sam ga i onda smo malo plakali zajedno", rekao je Paolorosso, te nastavio:

"Nevjerovatno je bilo gledati najboljeg igrača svih vremena da tako plače. To je bio dokaz koliko mu je značilo da osvoji nešto s reprezentacijom. S njim sam sarađivao u Barceloni i Argentini i imamo samo riječi hvale za njega. To finale ga je uništilo, a još gore mu je palo što je cijela argentinska javnost bila protiv njega. Nije on to zaslužio".

Čile je u oba finala slavio nakon penala, a u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine Argentina je izgubila nakon što je Mario Gotze dao gol u drugom produžetku.

Top Komentari

Babo
Nikad se vise nece roditi ovakvo cudo!
29 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi