Griezmann se odriče novca zbog Barcelone
Foto: EPA

Pristaje na manju platu

Griezmann se odriče novca zbog Barcelone

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Atletica Antoine Griezmann jako je blizu transfera u redove velikog rivala Barcelone.

Francuz se već mjesecima unazad povezuje sa katalonskim velikanom, a kako stvari stoje, transfer će se na kraju i dogoditi.

Griezmann još uvijek ne želi objaviti odluku o transferu. Najavio je kako će odlučiti prije Svjetskog prvenstva, ali katalonski Sport tvrdi da je sa Barcom sve završeno i da će on obući dres ovog tima.

Navodno, francuski fudbaler je pristao i na manju platu kako bi olakšao Barceloni. Trenutno u Atleticu zarađuje 220.000 eura sedmično, ali će 27-godišnjak na Nou Campu zarađivati nešto manje novca. Cifra još nije poznata.

Ipak, sve će moći da nadoknadi kroz bonuse. Golovi će mu se jako dobro isplatiti i sigurno je da će imati motiv više da se dokaže u dresu katalonskog tima.

Član Jorgandžija Griezmann je postao 2014. godine. Stigao je iz Real Sociedada za 30 miliona eura, a cijena za koju će ga tim iz Madrida prodati Barceloni trebala bi iznositi oko 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Francuz je odigrao 38 utakmica, a postigao je 23 gola uz 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi