Otkako je stigao na Anfield nije izgubio niti jedan domaći meč!

Sjajna statistika

Otkako je stigao na Anfield nije izgubio niti jedan domaći meč!

A. Čaušević

Liverpool je prošle sezone zasluženo osvojio Ligu prvaka, dok će u predstojećoj najveća želja sigurno biti Premiership. 

Jedan od najzaslužnijih igrača zašto su Redsi opet u samom vrhu evropskog i engleskog fudbala je sigurno i Andrew Robertson.

Sjajni lijevi bek je na Anfield Road stigao 2017. godine iz Hull Cityja i od tada ne zna za poraz na domaćim mečevima.

Od svog dolaska u Liverpool škotski fudbaler je odigrao 39 domaćih utakmica, odnosno upisao 32 pobjede te sedam remija.

Redsi su za period Robertsonovog boravka u klubu upisali dva poraza na svom terenu, a interesantno ovaj 25-godišnjak nije konkurisao niti za jedan od ta dva meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Juergen Klopp u ekipu Robertsona nije uvrstio u januaru 2018. godine kada je u FA Cupu Liverpool poražen od West Broma (2:3) te u septembru 2018. kada je u League Cupu slavio Chelsea sa 1:2.

Robertson je u prethodne dvije sezone dres Liverpoola obukao 78 puta, a posebno je bio impresivan u prošloj kada je upisao čak 13 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi