Premier liga po prvi put zbog koronavirusa otkazala utakmicu

Neće se igrati u petak na St. James Parku

Premier liga po prvi put zbog koronavirusa otkazala utakmicu

E. Oštraković

Zbog većeg broja zaraženih koronavirusom u Newcastleu, odgađa se utakmica protiv Aston Ville u petak.

Koronavirus je napao Newcastle pa su brojni igrači i članovi stručnog stožera završili u izolaciji, nakon čega je Premier liga odlučila odgoditi utakmicu i ne forsirati utakmicu u kojoj bi crno-bijeli trebali igrati s juniorima.

"Nakon sastanka vodstva Premier lige, meč Newcastlea s Aston Villom odgođen je, a trebao se igrati  u petak 4. decembra. Newcastle je zatražio odgodu zbog ogromnog porasta zaraza Covid-19, nakon čega je epidemiološka služba naredila zatvaranje trening centra. Zbog toga se vodstvo Premier lige složilo da klub nema uslove za normalan trening, kao ni za sigurnu pripremu za utakmicu", objavljeno je iz Premier lige.

Newcastle je u petak slavio na gostovanju kod Crystal Palacea 2:0, nakon čega se zaraza virusom pojavila u klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je prvo odgađanje utakmice u ovoj sezoni Premier lige, nakon što je kompletna prošla sezona odgođena i prekinuta u martu ove godine, ali je nastavljena i okončana u junu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi