Everton upisao i drugi poraz: Wilson dobio pobjedu Newcastleu

Svrake slavile sa 2:1

Everton upisao i drugi poraz: Wilson dobio pobjedu Newcastleu

E. Čaušević

Fudbaleri Newcastlea slavili su danas na svom terneu protiv Evertona (2:1) u meču sedmog kola Premiershipa.

Everton je odlično krenuo u sezonu i redao je pobjede, ali je ekipa Carla Ancelottija sada pala u malu krizu. Nakon iznenađujućeg poraza od Southamptona danas je Everton poražen i na St. James Parku.

Igrači Newcastlea odigrali su zaista dobar meč i zasluženo došli do tri boda. Domaći su poveli u 56. minuti kada je s bijele tačke siguran bio Wilson.

Svrake su do drugog gola stigle u finišu utakmice. Naime, u 84. minuti Fraiser je asistirao, a Wilson je ponovo pogodio mrežu gostujućeg tima i bilo je to 2:0 za Newcastle.

Ipak, igrači Evertona se nisu predavali tako lako. Gosti su u drugoj minuti sudijske nadoknade uspjeli da smanje na 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iwobi je odlično uposlio Calvert-Lewina koji je uspio savladati golmana domaćih za 2:1. Gosti su svim silama do kraja meča pokušali da dođu barem do remija, ali je Newcastle uspio da sačuva prednost i osvoji tri boda.

Everton je ostao drugi sa 13 bodova, dok je Newcastle sada deseti, ali ima samo dva boda manje.

Top Komentari

sipopugaloma
Gdje su sad strucnjaci koji su se kleli u ublehu zvanu Carlo Ancelotti ?? Jedna od top 5 najvecih ubleha, jedini pravi rezultat je ino s Milanom sredinom 2000tih, sve poslije toga je zivot na racun tog rezultata
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi