Otkriven ugovor Suareza: Liverpool žestoko pogriješio

Mogli su zaraditi mnogo više

Otkriven ugovor Suareza: Liverpool žestoko pogriješio

Poznata stranica Football leaks otkriva ugovore profesionalnih fudbalera, a na red je došla i zvijezda Barcelone Luis Suarez.

Ugovor otkriva da je Barcelona Liverpoolu za Suareza platila 82 miliona eura. Katalonci nisu sav novac odmah isplatili, već je dogovoreno da će se isplata izvršiti u pet rata.

Ekipa iz Premiershipa je tako svakih šest mjeseci dobijala po 17 miliona eura, a posljednju ratu Barcelona bi trebala isplatiti ovog ljeta.

Najveća greška Liverpola u ovom ugovoru je to da nisu stavili niti jednu klauzulu kojom bi mogli dobiti dodatni novac na osnovu postignutih golova ili osvojenih trofeja Urugvajca u Barceloni.

Liverpoolu su na taj način 'propali' silni golovi Suareza te trofeji koje je osvojio otkad je došao u novi klub. 

Treba reći i to da ekipa koja prodaje igrača kalibra Suareza inače ne pušta bez klauzula o postignutim golovima ili možd čak osvojenoj Zaltnoj lopti na osnovu čeka mogu zaraditi i nekoliko desetina miliona eura.

Barcelona je definitivno bolje prošla u ovom ugovoru...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi