Ter Stegen najavio odlazak iz Barcelone

Nezadovoljan minutažom

Ter Stegen najavio odlazak iz Barcelone

Marc-Andre ter Stegen u nadolazećem prijelaznom roku bi mogao napustiti Barcelonu. 

Golman njemačke reprezentacije (23) ove sezone je u Primeri branio u svega četiri utakmice i javna je tajna da je nezadovoljan statusom i činjenicom da je drugi golman iza iskusnog Claudija Brava. 

Tokom razgovora za inostrane medije Ter Stegen je otkrio da neće oklijevati da razmisli o drugim opcijama ukoliko se situacija ne promijeni. 

"Želim da napravim naredni korak i igram više jer je situacija jasna - ako se ništa ne promijeni, morat ću da razgovaram sa ljudima u klubu. Na kraju sezone ću doći do broja od 25 utakmica. To nije malo, ali kada se vratim poslije reprezentativnih obaveza, vjerovatno ću biti na klupi za derbi protiv Real Madrida. Kad se gleda dugoročno, tih 25 utakmica mi nije dovoljno", izjavio je Ter Stegen. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovom trenutku poznato je da Ter Stegena u svojim redovima žele vidjeti gradski rivali Manchester United i Manchester City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi