Otkrivena lista od sedam igrača zbog kojih je Guardiola napustio Bayern

Trenirao Bavarce od 2013. do 2016. godine

Otkrivena lista od sedam igrača zbog kojih je Guardiola napustio Bayern

A. Čaušević

Pep Guardiola je trener Bayerna bio u periodu od 2013. do 2016. godine. Uspio je potvrditi dominaciju Bavaraca u Njemačkoj, ali ne i osvojiti Ligu prvaka. 

Četiri godine nakon njegovog odlaska otkriveni su detalji zašto je Guardiola odlučio da napusti Minhen. Prema detaljima iz knjige "Unutar Bayerna" razlog je loša politika na fudbalskoj pijaci.

Radi se o sedam vrhunskih igrača koji su u međuvremenu promijenili klubove, ali niti jedan nije završio u Bayernu. U pitanju su Neymar, Luis Suarez, Paul Pogba, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Eden Hazard i Marco Verratti.

Kada je tražio Neymara rukovodstva Bayerna je Pepu ponudio Hakana Cahanoglua i Gonzala Castra, tadašnje igrače Bayer Leverkuzena. Sjajni stručnjak ih je odbio, ali nije dobio ni Brazilca.

De Bruyne je igrao u Wolfsburgu, ali Guardiola nije dobio zeleno svjetlo za njegovo dovođenje. Na kraju ih je sudbina spojila u Manchester Cityju. Identično je bilo i sa Sterlingom, tadašnjim igračem Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Eden Hazard je viđen kao idealni nasljednik za Francka Riberyja, ali je ostao u Chelseaju, Verratti se također odlučio za ostanak u PSG-u, dok je Paul Pogba otišao iz Juventusa u Manchester United.

Iako je u timu imao Roberta Lewandowskog Guardiola je smatrao Suareza kao idealnim napadačem za osvajanjem Lige prvaka, međutim ostao je praznih ruku jer je Španac završio u Barceloni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Maidoglu
Ispravka pogrešnog navoda, Suarez nije "Španac" nego Urugvajac.
3 0
miki30
E pa gospodine nije ti to City pa namigneš i dobiješ koga hoćeš. Bayern je to djete drago, tu se pita i sportski direktor i presjednik i sponzori i trener. Svi zajedno odlučuju šta je najbolje za klub. I mislim da nisu puno pogrješili što se tiče ovih gore navedenih imena. Možda jedino Kevin de Brujne da bi bio adekvatno pojačanje. A lično Guardiola je kriv što Bayern nije makar jedanput pod njegovim vodstvom osvojio ligu šampiona. On i njegovo napadanje i posjed lopte. Kad se samo sjetim utakmice protiv Reala i onakvog napadanja a lole laganini kontre i ćao momci.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi