Otkrivena lista pojačanja Barcelone
Foto: EPA

AS otkrio listu

Otkrivena lista pojačanja Barcelone

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone do kraja sezone će imati šansu da za osvajanje dva trofeja.

Blaugrana u prvenstvu vodi veliku borbu s madridskim Realom, dok će za trofej u Kupu tim s Nou Campa igrati protiv Alavesa.

Ipak, iako su u borbi za trofeje, ispadanje u Ligi prvaka i realno loša igra u većem dijelu sezone naveli su rukovodstvo tima da razmišlja o osvježenju ekipe.

Tim će u novu sezonu ući s novim trenerom. Luis Enrique odlazi na kraju sezone, a predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu navodno ima listu o četiri fudbalera koja će pokušati da dovede.

Magazin AS tvrdi da će Barca ne ljeto krenuti po dovođenje desnog beka Arsenala Hectora Bellerina. On se odavno povezuje s Barcom i dogovor bi uskoro mogao biti postignut.

Iz velikog rivala, madridskog Atletica, navodno je jako blizu dolazak defanzivca Thea Hernandeza, a pojačanja će biti u veznom i ofanzivnom redu tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su otvoreno pokazali interes za Marca Verrattija, sjajnog veznjaka PSG-a, na listi za dolaske je i sjajni ofanzivac Liverpoola Philippe Coutinho.

Ipak, ovo je još uvijek samo neslužbena lista do koje je došao AS, ali gdje ima dima ima i vatre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi