Otkrivene dvije nevjerovatne klauzule u Neymarovom ugovoru: I, dok neki nemaju šta jesti...
Brazilac je na ljeto 2017. godine pojačao PSG za čak 222 miliona eura, ali neke stavke iz ugovora su izazvale još veću pažnju.

Dobija novac čak i za pozdravljanje navijača

Otkrivene dvije nevjerovatne klauzule u Neymarovom ugovoru: I, dok neki nemaju šta jesti...

Inostrani mediji otkrili su vrlo zanimljive klauzule koje ima Brazilac Neymar u ugovoru sa PSG-om.

I, dok neki drugi klubovi redovno kažnjavaju svoje fudbalere za nedisciplinu ili nepoštivanje trenera, u PSG-u imaju vrlo zanimljiv način da 'smire' svoje zvijezde.

Ako ste mislili da Neymar navijače PSG-a pozdravlja samo zato što su mu dragi, prevarili ste se. Naime, on po klauzuli u ugovoru dobija čak 375.000 eura godišnje samo da pozdravi navijače prije i poslije meča. Ako mislite da je to nevjerovatan podatak, čekajte da čujete sljedeći. Brazilac dobija nestvarnih 2,5 miliona eura godišnje samo da ne kritikuje odluke trenera.

Također, tu je i klauzula po kojoj Neymar može da zaradi dodatna dva miliona eura ukoliko u izboru za Zlatnu loptu bude među tri najbolja igrača.

Dakle, ne smješka se Neymar navijačima baš što su mu dragi, ima tu nekih drugih razloga...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Babo
Šta drugo očekivati! Plastični klub, plastični igrač!
14 2
gumenakita
Nas Edin Dzeko je za njega velicina od covjeka.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi