Kapiten PSG-a ljut zbog sudije: Sa njim uvijek ista priča!
(Foto: EPA) Thiago Silva se nakon utakmice sa Napolijem prisjetio situacije od prije tri godine u kojoj je "učestvovao" isti sudija kao i sinoć.

Nakon remija sa Napolijem

Kapiten PSG-a ljut zbog sudije: Sa njim uvijek ista priča!

PSG je sinoć gostovao na San Paolu gdje je odmjerio snage sa Napolijem u 4. kolu Lige prvaka.

Imao je PSG vodstvo, ali je na kraju susret završen remijem, pa su "Sveci" ostali na trećem mjestu u grupi C, iza Liverpoola i Napolija.

PSG je poveo golom Bernata u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, da bi Insigne sa bijele tačke u 63. minuti postavio konačnih 1:1.

Parižani međutim smatraju da je Callejon, koji je izborio penal, prije nego što je sudija Kuipers pokazao na bijelu tačku bio u ofsajdu, kao i da je Holanđanin propustio dosuditi penal na drugoj strani, nakon jednog kontakta fudbalera Napolija Nikole Maksimovića i PSG-ovog Juana Bernata.

Najglasniji u kritikama na račun Bjorna Kuipersa bio je kapiten PSG-a Thiago Silva.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Trebao nam je dosuditi penal, ali na nesreću sa ovim sudijom je uvijek ovako", istakao je Silva nakon utakmice aludirajući na meč nokaut faze Lige prvaka protiv Chelseaja od prije tri godine kada je Kuipers isključio Ibrahimovića.

"Ne mogu se previše ljutiti na njega, jer je to stvar tumačenja, ali sa Kuipersom se ipak nešto slično desilo i protiv Chelseaja... Ibrahimović tada nije zaslužio crveni karton, ali je svejedno isključen. Sada ponovo pričamo o ozbiljnoj grešci u korist našem protivnika", dodao je Thiago Silva.

Top Komentari

dadopd
Liverpol im uzme bod oni ispadaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi