Otkriveni detalji neobične saradnje: Solskjaer je posuđen, Molde napunio kasu!

Norvežanin stiže u interesantnim okolnostima

Otkriveni detalji neobične saradnje: Solskjaer je posuđen, Molde napunio kasu!

Ole Gunnar Solskjaer danas je imenovan za novog menadžera Manchester Uniteda, a nedugo nakon njegovog imenovanja u javnost su dospjeli i detalji saradnje koji su vrlo neobični za današnje vrijeme.

Naime, Solskjaer u Unitedu zapravo ima ulogu ne samo privremenog, već i "posuđenog" trenera što je vrlo rijetka pojava u fudbalu najvišeg nivoa.

Rukovodstvo Manchester Uniteda je jučer smijenilo Josea Mourinha, pa je klub bio primoran brzo odreagovati. Bilo je mnogo kandidata, ali ovaj period godine jednostavno nije pogodan za dovesti nekog vrhunskog trenera, pa je Unitedov izbor spao na Solskjaera.

S obzirom da je 45-godišnji Norvežanin bio aktuelni trener Moldea, s kojim je nedavno produžio ugovor do 2021. godine, Manchester United je morao upitati ovaj klub za dozvolu da imenuje Solskjaera za svog menadžera. Naravno, tu su uslugu morali i platiti.

Molde je Unitedu izašao u susret te pustio svog trenera na Old Trafford, a zauzvrat je dobio nešto više od dva miliona eura.

"Manchester United nas je upitao da posudi Ole Gunnar Solskjaera, a naš stav je po tom pitanju bio pozitivan. Radujemo se što ćemo omogućiti svom treneru rad u tako velikom klubu, a to je istovremeno i velika promocija za Molde", poručio je izvršni direktor norveškog kluba Oystein Neerland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutni plan je da Ole Gunnar Solskjaer provede ostatak sezone na klupi Manchester Uniteda, s kojim je dogovorio saradnju do juna, a da klub sa Old Trafforda u međuvremenu sklopi dogovor sa nekim od trenera svjetske klase tipa Zidanea, Contea ili Pochettina. Zavisi kakva situacija bude na tržištu.

Nije isključeno ni da dođe do preokreta i da Solskjaer postane trajno Unitedovo rješenje na klupi, a to će uslijediti ako se dobro pokaže u narednim mjesecima. U tom slučaju, United bi morao dodatno platiti Moldeu za otkup njegovog ugovora.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mirza24
Jeste se pojacali haha
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi