Otkriveni novi datumi evropskih utakmica, Superkup se igra u Mađarskoj!

Sky Sport Italia donosi nove informacije

Otkriveni novi datumi evropskih utakmica, Superkup se igra u Mađarskoj!

E. Škorić
Teme:

Liga prvaka nastavit će se utakmicama 7. i 8. avgusta, a završni turnir odigrat će se u Lisabonu.

UEFA još uvijek nije potvrdila, no Sky Sport Italia donosi nove i "provjerene" informacije. Odigrat će se 7. i 8. avgusta revanši osmine finala Lige prvaka koji nisu stigli da se odigraju zbog pandemije koronavirusa i to u gradovima domaćina tih duela.

Nakon toga, slijedi Final Eight i osam timova će u Lisabonu od 12. avgusta, pa sve u narednih 11 dana, odmjeriti snage kako bi se dobio konačni pobjednik. Četvrtfinala se igraju od 12. do 15. avgusta, polufinala od 18. do 19. i finale 23. avgusta. Igra se po jedna utakmica.

Također, smatra se da će se na isti način odraditi i završnica Evropske lige, s tim da će Inter i Roma svoje mečeve osmine finala igrati u Njemačkoj, gdje se ujedno igra i Final Eight.

Utakmice od 10. i 21. avgusta će se odigrati u gradovima Duisburg, Gelsenkirchen, Frankfurt i Keln.

Konačno, imenovani gradovi domaćini za sljedeća četiri finala Lige prvaka bit će pomaknuti za godinu dana, počevši od Istanbula 2021. godine. Sankt Peterburg će sada biti domaćin finala 2022, Minhen 2023., a Wembley 2024. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Format i datumi preostalih evropskih utakmica ove sezone bit će poznati u srijedu. Tada bi najzad i bh. predstavnici u Evropi trebali saznati datume kada će startati s pretkolima Lige prvaka i Evropske lige, a očekujemo i da dobijemo potvrdu novih datuma kada su u pitanju reprezentativni nastupi, prvenstveno baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Što se tiče evropskog Superkupa, on će se odigrati 24. septembra u Budimpešti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi