Gradonačelniku izletilo, UEFA šuti: Novi kandidat za domaćina finala Lige prvaka

Pregovori u toku

Gradonačelniku izletilo, UEFA šuti: Novi kandidat za domaćina finala Lige prvaka

A. Čaušević
Teme:

Još uvijek nema zvaničnih informacija gdje će se odigrati finale Lige prvaka. Kako sada stvari stoje Istanbul je otpao i traži se novi domaćin. 

Prethodnih dana se pojavila informacija da će četvrtfinalisti odigrati Finale Eight ou Lisabonu, međutim čini se da to i nije tako.

Naime, gradonačelnik Madrida je u španske medije kazao kako je prijestolnica Španije u pregovorima sa UEFA-om oko domaćinstva utakmice sezone.

"Znam da se prave aranžmani i da gradsko vijeće ima punu podršku da se finale Lige prvaka održi u Madridu", kazao je Jose Luis Martinez.

Iz UEFA se odbili da komentarišu ovu izjavu uz kratki odgovor da je formirana radna grupa i da se razmišlja o nekoliko opcija za finale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačna odluka će biti donesena 17. juna kada je zakazan sastanak Izvršnog odbora UEFA-e. Tada će biti odlučeno da li će se finale igrati s prisustvom publike ili ne.

Podsjećanja radi, i prošlosezonsko finale odigrano je u Madridu. Liverpool je na Wanda Metropolitanu s 2:0 pobijedio Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi