Otkriveno ime dobitnika Zlatne lopte

Messi po peti put

Otkriveno ime dobitnika Zlatne lopte

Midhat Šljivak

Holandski novinar Michael Abbink otkrio je rezultate izbora za najboljeg fudbalera svijeta nekoliko dana prije zvaniče prezentacije.

Kako stvari stoje, novi osvajač Zlatne lopte je fudbaler Barcelone Lionel Messi, koji će tako u svoje vitrine staviti peti trofej.

Abbink nije otkrio ko je drugoplasirani, ali s obzirom na to da je holandski novinar jako poštovan, Zlatna lopta u rukama Messija neće biti nikakvo iznenađenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naslov od prošle godine tako neće odbraniti Cristiano Ronaldo, dok je u konkurenciji još i brazilski velemajstor Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi