Otkriveno zašto je zakazala goal line tehnologija u Engleskoj: Ovo nismo vidjeli u 9000 utakmica

Oglasili se iz Hawk-Eyea

Otkriveno zašto je zakazala goal line tehnologija u Engleskoj: Ovo nismo vidjeli u 9000 utakmica

E. Oštraković

Nakon velike pauze zbog pandemije koronavirusa, jučer su odigrane utakmice Premiershipa, a prvu su odigrali Aston Villa i Sheffield United.

Upravo na toj utakmici desila se velika greška Hawk-Eyea, koji je zadužen za goal line tehnologiju na utakmicama Premiershipa.

Ekipa Sheffielda je u 42. minuti postigla pogodak, ali on nije priznat. Naime, golman domaćih Orjan Nyland s loptom u rukama ušao je u gol, ali goal tehnologija to nije registrovala kao pogodak.

Stiglo je i objašnjenje iz Hawk-Eyea koji je zadužen za goal line tehnologiju, kao i izvinjenje Sheffieldu i Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sudija nije primio signal da je lopta ušla u gol jer se desilo nešto čemu smo svjedoci prvi put. Ovo nismo vidjeli u 9000 utakmica. Svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su golman, nogometaš i konstrukcija gola. Izvinjavamo se Premier ligi i oštećenom klubu", objavili su iz Hawk-Eyea.

Top Komentari

ryan.giggs
Kakva šuplja isprika.
2 0
RASanticeva
Daj im gol jbt ker - treba netko da ispadne radi tude nesposobnosti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi