Otkriveno zbog čega su se gotovo potukli Mourinho i Ronaldo

Do žestokog obračuna je došlo početkom 2013.

Otkriveno zbog čega su se gotovo potukli Mourinho i Ronaldo

Adnan Beganović

Karizmatični portugalski stručnjak Jose Mourinho proživljava svoje najteže dane u trenerskoj karijeri.

Aktuelni engleski prvak Chelsea, nakon 11 odigranih kola nalazi se na 15. mjestu tabele Premiershipa sa 11 osvojenih bodova, a navodno su mnogobrojni igrači Plavaca nezadovoljni načinom na koji ih vodi Jose Mourinho.

No, nije to prvi put da su se igrači pobunili protiv Posebnog, odnosno slična stvar desila se i u Realu u trećoj godini njegovog mandata.

Posvađao se Mourinho tada sa golmanom Ikerom Casillasom, ali ne samo s njim. Jose se u januaru 2013. žestoko posvađao sa Cristianom Ronaldom i to nakon četvrtfinalnog susreta Kupa kralja sa Valencijom.

Španski novinar Guillem Balague je u novoj knjizi o Cristianu Ronaldu otkrio kako je došlo do njegovog obračuna sa Mourinhom.

Deset minuta prije kraja susreta pri vodstvu Reala 2:0 Ronaldo je odigrao riskantnu loptu prema Ozilu koju je presjekao jedan igrač Valencije. Cristiano se nije vratio u odbranu što je naljutilo Mourinha.

Kada su ušli u svlačionicu Mourinho je navodno očitao lekciju jednom od najboljih svjetskih fudbalera, koji mu nije ostao dužan.

"Ovako se odnosiš prema meni nakon svega što sam učinio za tebe. Kako se usuđuješ da mi prijetiš", rekao je Ronaldo Mourinhu. Igrači su navodno ostali šokirani, a Posebni se u jednom trenutku povukao, no Ronaldo nije imao namjeru stati. A, onda je "poludio" i portugalski stručnjak: "Samo da znaš, ovdje mnogi misle kao ja, samo se ne usuđuju to reći, nemaju onu stvar da to kažu", rekao je sadašnji trener Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga je, bar prema pisanju španskog novinara, došlo do neviđene drame u svlačionicu Reala. Čak su sunarodnjaci krenuli jedan na drugog, a situaciju su morali smiriti igrači. Nakon toga, odnosi između Ronalda i Mourinha nikad više nisu bili isti, a na kraju te sezone napustio je Real.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.