Otkud De Bruyne u zatvoru u Belgiji?

Zanimljiv povod

Otkud De Bruyne u zatvoru u Belgiji?

S. Grebović

Zvijezda Premier lige i Manchester Cityja, Kevin De Bruyne, uslikan je u toku današnjeg dana u jednom belgijskom zatvoru.

Razlog odlaska tamo bila je posjeta njegovom advokatu Patricku De Costeru, kojeg je sud ove zemlje osudio na zatvorsku kaznu zbog malverzacija finansijske prirode dok je ovaj pravno zastupao reprezentativca Belgije.

Inače, upravo ga je De Bruyne prijavio policiji za nečasne radnje, nakon što je De Coster bio posrednik njegovog transfera u Manchester City 2015. godine kada je ovom advokatu pripalo 10 posto od prodaje igrača u Englesku. 

Iako ga je De Bruyne "otkucao" policiji, očigledno da su njih dvojica u međuvremenu izgladili odnose, što objašnjava i fotografija iz zatvora na kojoj obojica nasmijani poziraju uz dres Belgijanca.

Prema pisanju medija u ovoj zemlji, Kevin je De Costera oduvijek smatrao svojim 'fudbalskim ocem' kojem je, očigledno, pružio ruku pomirenja.

Top Komentari

sport1
Gerechtelijke politie, nije zatvor!!! Dajte malo vise istrazivackog, a puno manje kopiraskog novinarstva!!! Sportski pozdrav
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi