Šestorica u konkurenciji za najboljeg igrača Premier lige

PFA uskoro dodjeljuje priznanje

Šestorica u konkurenciji za najboljeg igrača Premier lige

Asocijacija profesionalnih fudbalera Engleske (PFA) kao i svake godine i ove bira najboljeg igrača Premiershipa za minulu sezonu.

PFA je objavio spisak od šestorice igrača koji su u konkurenciji za priznanje, a na njemu se nalaze četiri imena iz redova šampiona Liverpoola i dva iz redova Manchester Cityja.

Tako su u konkurenciji Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Sadio Mane, Kevin de Bruyne i Raheem Sterling.

Dobitnik nagrade bi trebao biti proglašen u utorak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodne dvije godine priznanje je išlo u ruke igrača Liverpoola. Prošle godine je pripalo Virgilu van Dijku, a godinu prije Mohamedu Salahu.

Zanimljivo igrač Manchester Cityja nikada nije dobio ovu nagradu bez obzira na sve uspjehe Građana u skorijoj historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi