Otpisani Palace mučio Spurse, Son presudio
Foto: EPA

Tottenham slavio

Otpisani Palace mučio Spurse, Son presudio

E. Škorić

Tottenham je protiv Crystal Palacea slavio s 1:0 u meču 11. kola engleske Premier lige.

Spursi su imali ozbiljnih problema u duelu s Palaceom na Wembleyju, ali uspjeli su da ostvare minimalnu pobjedu. Uvertira u meč bila je vijest da se povrijedio Dele Alli, koji će pauzirati narednih nekoliko sedmica.

U prvom dijelu Tottenham se nije naigrao, Palace je djelovao opasnije, Zaha je imao stopostotnu šansu kada je promašio prazan gol...

Tek u nastavaku su se domaći razigrali, a najopasniji za gol gostiju bio je Son Heung-Min, koji je u 64. minuti sjajnim udarcem postigao pogodak.

Nakon toga je imao dva zicera, izlazio je sam na gol Speronija, ali je ostalo 1:0. 

Tottenham je sada s 23 boda izjednačen s drugoplasiranim Manchesterom Unitedom, koji danas gostuje Chelseaja. Palace je zakovan za dno sa samo četiri boda u 11 kola. 

Premier liga, 11. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham - Crystal Palace 1:0 (Son 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi