Vertonghen: Kanea ne bih mijenjao ni za kog
EPA

Pohvalio saigrača

Vertonghen: Kanea ne bih mijenjao ni za kog

Tridesetogodišnji belgijski defanzivac Jan Vertonghen biranim riječima je govorio o svom saigraču iz Tottenhama Harryju Kaneu. 

Sa fantastičnim igrama Kane je nastavio i u novoj sezoni i na posljednjih šest utakmica je postigao devet pogodaka, a jedan u nizu koji su iznijeli pohvale na njegov račun je Vertonghen. On smatra kako ne postoji igrač na svijetu s kojim bi ga trenutno zamijenio.

"Kane ja za mene jedna od najboljih 'devetki' u Evropi, možda čak i na svijetu. Sjajno igra svake sedmice i ne bih ga mijenjao ni za kog", kaže Vertonghen.

U Tottenhamu se nadaju da će ovaj ubitačni napadač biti spreman za današnji dvoboj sa Real Madridom u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka. Konačnu odluku o tome trener Mauricio Pochettino će donijeti nekoliko sati prije samog početka utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Kane je zbog problema sa povredom zadnje lože bio primoran propustiti utakmicu protiv Manchester Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi