Otvorena istraga protiv Ibrahimovića, a sve je počelo Zlatanovim ulaskom u svlačionicu Hammarbyja

Kršio je pravila

Otvorena istraga protiv Ibrahimovića, a sve je počelo Zlatanovim ulaskom u svlačionicu Hammarbyja

E. Škorić

Posjeta Zlatana Ibrahimovića svlačionici Hammarbyja mogla bi stvoriti probleme švedskom klubu.

Ibrahimović, napadač Milana, od kraja prošle godine je preuzeo dio vlasništva Hammarbyja, a proteklog vikenda je ušao u svlačionicu samo kako bi čestitao igračima na 2:0 pobjedi nad Ostersunds FK.

Ibrahimović je, međutim, kršio pravila koja još vrijede u Švedskoj zbog koronske krize. Naime, trenutno je ulazak u svlačionicu dopušten samo igračima i članovima stručnog štaba jedne i druge ekipe.

Aftonbladet između ostalog javlja vijest o propustu Ibrahimovića, nakon čega je Švedski nogometni savez odlučio pokrenuti službenu istragu.

Ibrahimović je glavni dioničar Hammarbyja i redovno je na tribinama kada tim igra domaće mečeve. Za vrijeme karantina u Italiji zbog koronske krize, bivši igrač Ajaxa boravio je u Švedskoj, a u tom periodu je često trenirao s ekipom Hammarbyja.

Međutim, 38-godišnji napadač, koji se trenutno oporavlja od povrede i možda će morati propustiti utakmicu AC Milana protiv Leccea 22. juna, čini se da ne planira preći u Hammarby kako bi tamo okončao karijeru. U međuvremenu je u sukobu s pojedinim čelnicima Milana i uskoro će postati slobodan igrač, pa možda i napusti Rossonere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi