Stigao za 140 miliona, odigrao 140 utakmica i sinoć napokon dobio ovacije poslije silnih zvižduka

Od omraženog do omiljenog igrača

Stigao za 140 miliona, odigrao 140 utakmica i sinoć napokon dobio ovacije poslije silnih zvižduka

E. Škorić

Sve po zaslugama, reklo bi se. Ousmane Dembele je nedavno bio najomraženiji igrač Barcelone, ali sada ga navijači poštuju.

Francuski napadač je stvarao probleme Barceloni, koja je željela da ga se riješi nakon što je odbio potpisati novi ugovor, a on odbijao da napusti tim prošle zime. Na kraju, iako se vjerovalo da će za kaznu završiti na tribinama do kraja sezone, dobio je povjerenje trenera Xavija i može se reći da ga je u potpunosti opravdao.

Barcelona igra sjajno, niže pobjede a nakon 1:0 pobjede nad Sevillom u nedjelju navečer izbila je na drugo mjesto i stvari su se uveliko promijenile u posljednjih nekoliko mjeseci.

Iako je budućnost Dembelea i dalje neizvjesna, jer mu na kraju sezone ističe ugovor i može da bira gdje da ide, Xavi ga uporno koristi i daje mu priliku za igru. Nedavno se Francuz oporavio od povrede, a njegovo prisustvo pomaže ekipi da ostvaruje dobre rezultate.

Uostalom, igrao je dobro u 4:0 pobjedi nad Real Madridom, bio je dobar i protiv Seville bez obzira što nije postigao gol, mada je upisao asistenciju Pedriju kod ključnog gola.

Oglasi

Teren je problematični napadač napustio u 91. minuti, a navijači su ustali i pozdravili ga gromoglasnim aplauzom, što je bilo nezamislivo do prije nekoliko sedmica.

Kako je objavio katalonski Sport, Xavi želi da Dembele ostane nakon ljeta, te će kontaktirati njegovog agenta kako bi pokušali pronaći način oko dogovora. U posljednjih sedam utakmica krilni napadač odigrao je 447 minuta i za to je vrijeme postigao gol i upisao čak osam asistencija. U februaru u meču Evropske lige protiv Napolija cijeli stadion mu je zviždao, a sada mu pruža podršku i aplaudira za sve što radi.

Podsjetimo da je u Barcelonu stigao u ljeto 2017. godine za 140 miliona eura iz Borussije Dortmund, te je trebao da mijenja Neymara koji je prodan PSG-u. Od tada je odigrao 140 mečeva, postigao 32 gola i 31 asistenciju.

U tekućoj sezoni ima 22 nastupa u svim takmičenjima, dva gola i 10 asistencija, a po svemu sudeći do kraja sezone igrat će važnu ulogu u Xavijevom timu koji će biti znatno jači od ljeta, a ostaje da se vidi hoće li Dembele biti dio tog projekta.

Čini se da je sada sve u njegovim rukama...

Oglasi

Laportina poruka Dembeleu

Barcelona se našla u ogromnim finansijskim problemima početkom pandemije koronavirusa, te će katalonskom klubu biti potrebno još nekoliko godina da se vrate iz debelog minusa.

Odličan potez bio je povratak Laporte na mjesto predsjednika jer je za godinu dana uspio da napravi sjajan posao. Skoro svi igrači pristali su na smanjenje plate, a to je omogućilo klubu i da dovede nekoliko pojačanja.

Iako je finansijska situacija nešto bolja Laporta ne želi da daje igračima ogromne plate kao što je to radio njegov prethodnih, te je svima jasno dao do znanja da više neće biti rasipanja novca.

Zbog toga je Ousmane Dembele odbio da produži ugovor s Barcelonom i na ljeto će najvjerovatnije napustiti klub, a glavni problem u pregovorima je bio taj što je tražio preveliku platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nema nikakvih novosti što se tiče Ousmanea Dembelea i njegovog ugovora. Ukoliko želi da ostane onda se jednostavno mora prilagoditi plati koju mu nudimo za narednu sezonu jer je to maksimum koji možemo dati", rekao je Laporta.

Barcelona trenutno pregovara oko produženja ugovora s Gavijem i Ronaldom Araujom, a Laporta je poručio da sve ide prema planu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
To ti je cirkus od kluba. Čekaj 2, 3 loše utakmice pa ćeš da vidiš kako će se prema tebi odnositi!
0 4
Comandini
Osmane ostani na suncu gdje ces na kisu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi