Sa saigračima se smije, a u pozadini zabija nož u leđa: Genijalnom prevarom Dembele ponizio Barcu

Odlazi u PSG

Sa saigračima se smije, a u pozadini zabija nož u leđa: Genijalnom prevarom Dembele ponizio Barcu

Admin Čaušević

Iza kulisa, Barcelona je u ponedjeljak navečer u hotelu Palms u Las Vegasu priznala da postoji klauzula u ugovoru Ousmanea Dembela, po kojoj bi Francuzov odlazak 1. augusta iznosio 100 miliona, deaktivirana. 

PSG je na vrijeme ispoštovao odredbe njegovog ugovora putem pisma poslanog LaLigi u kojem je obavijestio svoju spremnost da kupi Dembelea za 50 miliona eura.

Od sada su otvoreni periodi pregovora koji se, prema različitim izvorima, kreću od pet dana do tri sedmice, kako bi se klubovi i igrač dogovorili kome će pripasti tih 50 miliona.

Bacelona je dužna držati se po strani u pregovorima i sada se može samo nadati da im Dembele oprosti dio od 25 miliona koji mu pripadaju.

U klubu očekuju gestu koja će djelomično ispraviti loše pregovore koji su vođeni oko njegovog produženja i koji su igraču tržišne vrijednosti od 60 milijuna eura omogućili da napusti klub za samo 25 miliona.

Ovo je još jedan pokazatelj koliko su zapravo bili mudri Dembelovovi predstavnici. I dok se sagračima u avionu smijao tokom leta po SAD-u, Francuz je zapravo u pozadini radio na genijalnoj izdaji.

Oglasi

Dembele će se sa Barcinom ekspedicijom vratiti u Barcelonu ove srijede i prije kraja sedmice mogao bi riješiti svoju budućnost i otputovati u Pariz kako bi bio predstavljen kao novi igrač za PSG Luisa Enriquea.

Barcelona je Dembelea dovela za 135 miliona eura prije šest godina, što znači da će samo na njegovom transferu izgubiti više od 100 miliona.

Teško je vjerovati da će Francuz i njegovi predstavnici tek tako odreći se iznosa od 25 miliona eura pa će se Barcelona pokazati kao veliki gubitnik u svim pregovorima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I prošlog ljeta je Dembele Kataloncima pravio problem odbijajući da produži ugovor jer je htio da ide besplatno, a kada je shvatio da ga niko ne želi odlučio je ostati.

U Barceloni su mu sve to oprostili i dali novi ugovor, a samo godinu dana kasnije zbog toga se sigurno kaju jer su poprilično nasamareni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Ti samo cmizdris Causu uzadnje vrjeme
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi