I to je moguće: Želi da produži ugovor s Barcelonom, ali mu agent to ne dozvoljava

Dembele u centru pažnje

I to je moguće: Želi da produži ugovor s Barcelonom, ali mu agent to ne dozvoljava

E. Čaušević

Ousmane Dembele još uvijek se oporavlja od povrede, ali bi uskoro trebao dobiti zeleno svjetlo za povratak na teren.

Dembele se povrijedio još na Evropskom prvenstvu i propustio je početak sezone u Barceloni. Sigurno je da Ronald Koeman priželjkuje njegov povratak i to posebno nakon loših rezultata tima.

Međutim, Dembele se našao u centru pažnje zbog specifične situacije oko novog ugovora u Barceloni.

Njegov ugovor ističe na kraju ove sezone i Barcelona želi da produži saradnju, ali jasno je da će Dembele morati pristati na nešto manju platu nego što trenutno ima u ovom klubu.

Španski mediji pišu da Dembeleu to nije problem i da želi ostati, ali da je haos napravio njegov agent Moussa Sissoko koji nagovara francuskog igrača da prihvati ponudu drugih klubova.

Navodno, neki klubovi nude dosta više novca Dembeleu, ali poenta je u tome što bi i Sissoko dobio ogroman bonus jer bi tako njegov klijent došao u klub bez obeštećenja nakon što mu u Barceloni istekne ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni imaju sve manje strpljenja za Dembelea i dali su mu mjesec dana roka da se izjasni da li će produžiti svoj ugovor ili mu je odluka da napusti Barcelonu na kraju sezone.

Sissoko je najveći problem u tome jer Dembele želi da ostane i bit će zanimljivo vidjeti kako će igrač Barcelone riješiti ovaj nesvakidašnji problem.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi