Koeman nastavio po starom i otpisao još jednog igrača koji nije ni zaigrao kako treba

U zadnje vrijeme "grije klupu"

Koeman nastavio po starom i otpisao još jednog igrača koji nije ni zaigrao kako treba

E. Čaušević

Ronald Koeman je prije godinu dana došao na trenersku klubu Barcelone, ali je jasno da mu ne ide baš najbolje.

Nizozemski stručnjak trenutno se nalazi pod ogromnim pritiskom nakon veoma loših rezultata ove sezone, a kap koja je prelila čašu je poraz u El Clasicu od Real Madrida.

Navijači su čak čekali Koemana ispred stadiona nakon El Clasica i nogama su udarali njegov automobil i tražili da napusti klub.

Koeman je od svog dolaska počeo donositi neke neočekivane odluke, te je otpisao nekoliko fudbalera koji su sigurno mogli i dalje da igraju u početnoj postavi i vidi se koliko je s tim pogriješio.

No, očito je da je Koemanu praksa da svako malo otpiše nekog igrača, a sada je na red došao mladi Yusuf Demir koji je ljetos stigao u Barcelonu na posudbu iz bečkog Rapida.

Demir je igrao standardno u predsezoni i imao je solidnu minutažu na početku sezone, ali onda se jednostavno "izgubio". Ovaj 18-godišnjak u prethodnim mečevima većinom grije klupu i jasno je da se tu nešto promijenilo.

Katalonski Sport objavio je da je Koeman otpisao Demira jer smatra da nije iskoristio svoju priliku da se nametne iako je odigrao svega nekoliko mečeva. On smatra da Demir nije uspio da podnese pritisak igranja u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Austrijanac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega 188 minuta na pet utakmica i jasno je da je to premalo da se dokaže u klubu poput Barcelone gdje ima zaista žestoku konkurenciju.

Navodno, u Barceloni su imali namjeru da otkupe njegov ugovor na kraju sezone, ali to sada dolazi u pitanje nakon Koemanove odluke.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mi_Ro
Perez godinama pokusava da unisti Barcelonu al mu nije bas uspjevalo a ovaj za kratko vrijeme je unisti kao niko do sada......
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi