Ousmane Dembele napušta Barcelonu
Foto - EPA

Poznati novinar tvrdi

Ousmane Dembele napušta Barcelonu

Midhat Šljivak

Ousmane Dembele neće produžiti ugovor s Barcelonom.

Iako se činilo kako će 24-godišnji Francuz pristati na ponudu za nastavak saradnje to se, prema informacijama novinara Gerarda Romera, neće desiti.

"Ousmane Dembele neće potpisati novi govor. Današnji pregovori su propali", rekao je Gerard Romero i dodao je:

"Njegovi agenti su tražili platu od 40 miliona bruto te 20 miliona eura bonusa".

Tako će francuski krilni fudbaler napustiti klub s Nou Campa, a vidjet ćemo hoće li se to desiti u januaru ili na kraju sezone.

Za njega postoji interes engleskog Newcastlea. Rukovodstvo ovog kluba spremno mu je ispuniti sve želje i neće biti iznenađenje ako ga Barca u januaru proda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov aktuelni ugovor važi do ljeta 2022. godine, a na Camp Nou odigrao je 126 utakmica uz 30 postignutih pogodaka.

Dembelea su posljednjih godina sputavale povrede, pa navijači Barcelone ga smatraju promašenim transferom s obzirom na to da je plaćen 135 miliona eura 2017. godine ekipi Borussije Dortmund.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Hahah 40mil ,a 3sezone u bolnici proveo
10 0
Mele
Za svaku utakmicu dobio skoro milion eurica, za svaki gol po 3 miliona. Pogodak je bio bas, gdje odose pare od Neymara. zalosno.tu je i Coutinjo, mada je on bio na posudbama pa je kostao malo manje.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi