Trebale su mu tri godine da shvati: "Bit ću iskren i sve vam priznati"

Dembele se posvetio karijeri

Trebale su mu tri godine da shvati: "Bit ću iskren i sve vam priznati"

Endin Čaušević

Ousmane Demebele je na ljeto 2017. godine stigao u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Borussije Dortmund.

Katalonci su za Francuza platili čak 140 miliona eura, a on je stigao kao zamjena za Neymara koji je nekoliko sedmica prije toga prešao u PSG.

Međutim, mnogi smatraju da je Dembele tek ove sezone počeo igrati kako treba jer je ranije imao ogromnih problema s povredama. Francuz se ni van terena nije ponašao kako treba, te je često znao kasniti na treninge.

Ipak, na kraju prošle sezone kao da je shvatio da to hitno mora da mijenja, te se maksimalno posvetio tome da opravda ukazano povjerenje na Camp Nou.

"Kad sam tek došao u Barcelonu, imao sam ogromnu želju da radim, da pomažem saigračima, da budem od velike koristi ekipi. Bit ću iskren i sve ću vam priznati. Tada sam bio veoma krhak i podložan povredama. Međutim, sada se situacija promijenila", kaže Dembele i dodaje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Konkretno ove sezone stvari idu na bolje. Mnogo sam napredovao u Barceloni zahvaljujući kondicijskim trenerima, načinu treniranja, ishrani, pripremi za utakmice... Sve se promijenilo".

"Sada se osjećam jako dobro, zadovoljan sam sobom, iako sam imao brojne probleme i povrede u prethodne tri sezone. Ja na to gledam kao na životna iskustva i mišljenja sam da sve te stvari morate prihvatiti s osmjehom na licu".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi