Laporta potpisao predugovor sa zvijezdom Liverpoola: Od ljeta je stanovnik Barcelone

Wijnaldum stiže kao slobodan igrač

Laporta potpisao predugovor sa zvijezdom Liverpoola: Od ljeta je stanovnik Barcelone

Edmir Škorić

Joan Laporta i veznjak Liverpoola Georgino Wijnaldum potpisali su predugovor, navodi Sunday Times.

Isti izvor navodi da je to isključivo bila želja Barcinog trenera Ronalda Koemana, koji je Wijnalduma imao priliku da vodi u reprezentaciji Nizozemske, pa očigledno zna najbolje o kakvom igraču se radi.

Uostalom, to znaju svi oni koji su barem malo pratili Liverpool proteklih sezona. Wijnaldum je neko ko može da odradi veliki posao u sredini terena i koji, uz defanzivne zadatke, jako dobro obavlja ofanzivne i često zna da ugrozi gol rivala.

Njegov dolazak na ljeto vjerovatno će značiti i kraj za Miralema Pjanića, koji ionako ne može da dobije prostor u timu Barcelone u jakoj konkurenciji ili barem Koeman smatra da su svi drugi bolji od bh. reprezentativca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Wijnaldum dolazi kao slobodan igrač nakon što mu ističe ugovor s Liverpoolom kojeg nije želio da produži. Laporta kao novi predsjednik također radi i na dovođenju Davida Alabe, mada je nogometaš Bayerna, kojem isto tako ističe ugovor, bliže Real Madridu.

Očekuje se da se španski rivali bore i za norveškog napadača Erlinga Haalanda, a Barca će na kraju sezone imati poveću rekonstukciju tima i za očekivati je još neka pojačanja, ali i odlaske.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malezija
Problem je u tome što Žuti zna Miretove kvalitete i zato mu ne daje pravu priliku jer ima plan od početka tog i što više svojih da utrpa u Barcu. Zuti je baš kao što boja govori.
5 4
Tz_Niko75
Tacno. Na zalost, Mire ne moze da se uklopi nikako. Jednu tekmu je cak bio izgubljen na terenu, vidilo se kako drugi galame na njega i tjeraju ga na njegovu poziciju. Nijedne asist a kamoli gola. Steta, izgleda da mu je Roma Plafon bila.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi