Ousmane Dembele je konačno odabrao
Foto - EPA

Zanimljiv odabir

Ousmane Dembele je konačno odabrao

M. Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele (24) navodno je donio odluku o nastavku karijere.

Dembeleu je ugovor s Barcelonom istekao 30. juna. Višemjesečni napori o nastavku saradnje nisu donijeli potpis, pa je trenutno 24-godišnji Francuz slobodan igrač.

Međutim, katalonski list Sport, koji je veoma blizak Barceloni, navodi kako je Dembele veoma blizu potpisa novog ugovor s Barcom.

Navodi se kako je Dembele pristao na dvogodišnji ugovor i preostalo je samo da se riješe mali ekonomski detalji prije nego što se zvanično objavi nastavak saradnje između dvije strane.

Glavni problem u pregovorima bio je njegov agent Moussa Sissoko koji je tražio nestvarne cifre. Ipak, na kraju su očigledno određene stvari dogovorene i Dembele bi trebao nastaviti karijeru u Barceloni.

To je bila želja igrača kojem se dopada život u Kataloniji. Zavolio je klub i nije želio svim silama da prihvati neku drugu ponudu.

O Dembeleu je danas govorio i predjednik Barcelone Joan Laporta.

"Dembele će ostati ako prihvati naše finansijske uslove, Nikome ni za što ne postavljamo vremenska ograničenja", dodao je predsjednik Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele je pet godina nastupao za katalonskog velikana. Stigao je u transferu vrijednom 145 miliona eura iz Borussije Dortmund, ali zbog čestih povreda nije pokazao sve što zna.

Ukupno je za Barcelonu odigrao 150 utakmica i postigao je 32 pogotka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Najnovije vijesti