"Ousmane Dembele je bolji igrač od Neymara"
Mladi Francuz ima najbolje godine pred sobom. Povrede mu nisu dopustile da dosad pokaže sve što zna (Foto: EPA)

Bartomeu bez dileme

"Ousmane Dembele je bolji igrač od Neymara"

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler Ousmane Dembele (21) stigao je u ljeto 2017. godine u Barcelonu kao zamjena za Brazilca Neymara.

Katalonci su tog ljeta odlučili da prodaju Neymara PSG-u. Napravili su najveći transfer ikad i za usluge brazilskog majstora su dobili 222 miliona eura.

Dobar dio tog novca su uložili u dovođenje Dembelea iz Borussije Dortmund. Mladi Francuz je sa bonusima plaćen 145 miliona eura, a dvije godine kasnije predsjednik katalonskog velikana Josep Maria Bartomeu tvrdi da je Dembele bolji igrač od Neymara.

Iako francuski fudbaler nije na Nou Campu pokazao sve što zna, jer je često bio povrijeđen, Bartomeu nema dileme da je on bolji od Brazilca.

"Dembele je, za mene, bolji od Neymara", rekao je Bartomeu za ESPN, te je dodao:

"Naš je igrač i naravno da je bolji. Sretni smo što je dio našeg tima", istakao je prvi čovjek prvaka Španije.

Bartomeu je potom dobio zanimljivo pitanje, hoće li se Neymar vratiti u Barcelonu?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Neću reći ni da, ali ni ne. Samo ću reći da smo novac, koji smo dobili od njegovog transfera, uložili u budućnost i mlade igrače. Sa tim novcem smo uspjeli angažovati igrače poput Dembelea i Coutinha", istakao je Bartomeu.

Dembele je u dresu Barcelone odigrao 40 utakmica, a postigao je 11 golova i upisao je 10 asistencija. Sigurno da bi ovaj učinak bio mnogo veći da nije bilo povreda, ali najbolje godine su tek pred njim.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi