Dok je Pariz tugovao, jedan igrač PSG-a se radovao kao nikad u životu

Nije ga zanimao poraz svog tima, čak naprotiv

Dok je Pariz tugovao, jedan igrač PSG-a se radovao kao nikad u životu

S. Mlaćo

Tužno je sinoć bilo na Parku Prinčeva za domae navijače. Manchester United je slavio 3:1 i izborio prolaz dalje, te tako priredio pravu senzaciju.

Domaći su olako ušli u meč, što im se odbilo o glavu, te sada imaju za čime da žale. Svi su bili razočarani, a trener Tuchel je kazao da Manchester i nije želio pobjedu, te da je rezultat smiješan.

Neymar se okomio na sudije, a Adrian Rabiot očigledno nije imao razloga za tugu. Naime, Tuchel je Rabiota sklonio iz tima, jer nije želio da produži ugovor, pa je ovaj nogometaš iskoristio dan bez obaveza za kvalitetan provod.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak kako Rabiot uživa u provodu, što će ga dodatno prekrižiti kod navijača Parižana.

Rabiot se nalazi na meti nekoliko evropskih klubova međutim nije donio odluku o novoj sredini.

Neymara očekuje kazna?

Zvijezda PSG-a Neymar izuzetno je ljut nakon odluke sudije Damira Skomine da pokaže na penal u nadoknadi meča iz kojeg je Manchester United eliminisao njegov tim u osmini finala Lige prvaka.

Ovaj detalj je poprilično naljutio Brazilca Neymara. Iako nije igrao zbog povrede, imao je šta da kaže, te je sudijama poručio da se j..u!

"Ovo je sramota. Postave četvoricu koji se ne razumiju u fudbal i koji sve gledaju na snimcima. Nemoguće! Kako čovjek da postavi ruke ako je okrenut leđima? Je...e se!", napisao je Neymar.

Na kraju bi ovi komentari mogli skupo koštati brazilskog fudbalera. Gotovo je sigurno da će Evropska fudbalska federacija (UEFA) zbog komentara pokrenuti postupak protiv njega, jer je prekršio član 11 UEFA kodeksa o ponašanju.

Disciplinska komisija će 28. marta održati sjednicu. Tu će sasvim sigurno biti rasprave o njegovim žestokim kritikama na račun sudija, a na kraju bi mogao biti žestoko kažnjen.

Po članu 11 koji je vezan za vrijeđanje i kršenje osnovnih pravila ponašanja, predviđena je kazna od jedne do tri utakmice kazne, a sankcije će se odnositi na narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Interesantno je svakako da je jedan bivši fudbaler PSG-a prije četiri godine također kažnjen zbog komentara na društvenim mrežama. Serge Aurier je tada komentarisao isključenje Zlatana Ibrahimovića od strane Bjorna Kuipersa i to ga je skupo koštalo.

Tada je UEFA defanzivca kaznila sa tri utakmice zabrane, a ove sezone je kažnjen i Dejan Lovren sa utakmicom suspenzije zbog vrijeđanja Sergija Ramosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi