Još jedan bolan udarac za Nike: Svi su dobro vidjeli u kakvim kopačkama je sinoć igrao Dembele

Izgubili još jednu zvijezdu

Još jedan bolan udarac za Nike: Svi su dobro vidjeli u kakvim kopačkama je sinoć igrao Dembele

Endin Čaušević

Ousmane Dembele konačno se vratio na teren nakon skoro tri mjeseca koliko je odsustvovao zbog povrede. Francuz je dobio šansu od Xavija Hernandeza u sinoćnjoj pobjedi Barcelone nad Osasunom, ali su svi odmah vidjeli u kakvim kopačkama je igrao Dembele i shvatili do kakve promjene je došlo.

Barcelona je uz dosta muke uspjela pred svojim navijačima da pobijedi Osasunu sa minimalnih 1:0 iako je katalonski klub većinu utakmice imao na terenu igrača više.

Osasuna se dobro branila na stadionu Camp Nou, ali Barcelona je nakon nekoliko propuštenih prilika uspjela u 85. minuti da dođe do pobjede kada je rezervista Jordi Alba pogodio za 1:0 nakon asistencije De Jonga.

Minutažu u sinoćnjem meču upisao je i Dembele koji se konačno oporavio od povrede. Francuz je igrao u finišu utakmice protiv Betisa, a sinoć mu je Xavi dao šansu već u 52. minuti.

Dembele se i nakon utakmice našao u centru pažnje i to zbog kopački koje je nosio u duelu protiv Osasune.

Poznato je da je francuski reprezentativac već godinama bio zaštitno lice kompanije Nike, te je nastupao u kopačkama ove američke firme, ali očito je da se predomislio i nije produžio ugovor.

Oglasi

Nike je nudio Dembeleu novi ugovor i nastavak saradnje koja traje već godinama, ali ih je Francuz iznenadio odbijanjem takve ponude.

Na kraju Dembele je očito odlučio da potpiše ugovor s Pumom jer je upravo u kopačkama ove kompanije nastupao u sinoćnjem meču protiv Osasune.

Igrač Barcelone je u Puminim kopačkama trenirao i na posljednjem treningu pred ovu utakmicu i kako stvari stoje već sada je jasno da je njegova saradnja s Nikeom završena.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, igranje nogometa, igranje nogometa i kopačke

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Puma i Dembele se nisu oglašavali oko toga da su postigli saradnju, ali se očekuje da se i to desi u narednim danima nakon čega će biti poznato kakve uslove su dogovorili i koliko će taj ugovor trajati.

Puma je prethodnih godina sve više popularnija na fudbalskoj sceni i Dembele je samo jedan od poznatih igrača koji je napustio Nike ili Adidas kako bi potpisao ugovor s Pumom koja očito nudi dosta bolje uslove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Propala barcelona, igrači im za kopački nemaju. Uzeše im sudije i mesi crno ispod nokta...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi