Isplivali detalji: U Barceloni mnogo toga nema smisla, a naročito stavke u novom ugovoru Dembelea

Pristali na sve

Isplivali detalji: U Barceloni mnogo toga nema smisla, a naročito stavke u novom ugovoru Dembelea

E. Škorić

Francuski napadač Ousmane Dembele je produžio ugovor s Barcelonom prije nekih mjesec dana, a novi ugovor vrijedi do ljeta 2024. godine.

Pričalo se da je tada predsjednik Joan Laporta nagovorio Francuza da ostane. Barcelona se sada našla u vrlo teškoj situaciji, neka pojačanja ne mogu da se registruju, jer klub nije ispunio određenje uslove koji to omogućili.

Na popisu nogometaša koji još nisu registrovani nalazi se i Dembele. No sada su u javnost izašli detalji iz njegovog novog ugovora koji otkrivaju da je u trenutnoj situaciji i Barcelona bila prisiljena prihvatiti neke teško razumljive uslove.

U ugovoru stoji da Dembele može da ode ako bi klub njegovom prodajom zaradio 50 miliona eura, što je zaista malo ako se zna da je prije pet godina Borussia platila 125 miliona eura. Njegova odštetna klauzula sada iznosi 100 miliona, ali u toj klauzuli je navedeno da bi pola išlo igraču, a pola klubu.

Dakle, ako neko i aktivira tu klauzulu, Barci će pripasti 50 miliona eura. Čini se da je Laporta pristao ne sve samo da ovaj produži ugovor, ali sada se vjerovatno i kaje.

U novom ugovoru Dembeleova plata iznosi 16 miliona eura bruto, što bi se moglo povećati na 20 miliona eura, ovisno o varijablama. Sve u svemu, nimalo pametno od Laportine uprave iako se vjeruje da ova trenutna garnitura čelnika katalonskog kluba samo pokušava da ispravi ono što su zabrljali Josep Maria Bartomeu i njegovi partneri.

Bilo je određenih uspona i padova za Dembelea po dolasku u Barcelonu, ali španski mediji su ovo ljeto izvještavali da se u potpunosti promijenio nakon što je dobio novi ugovor i da je najzad igrač koji će dati sve od sebe za Barcelonu, a dojam je da je premalo dao proteklih sezona.

Dembele bi mogao biti važan faktor u timu Xavija Hernandeza u novoj sezoni i imat će sigurno bitnu ulogu u napadu iako je tim pojačan s nekoliko vrhunskih ofanzivaca.

On je u La Ligi u dresu Barce odigrao 102 meča i dao 19 golova uz 27 asistencija. Katalonci novu sezonu otvaraju duelom sa Rayom Vallecanom u subotu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Neko ce sigurno aktivirati klauzulu od 100 miliona a nije ga doveo prije mjesec dana kad je bio besplatan i bez ugovora (samo je trebao ponuditi pristojnu platu)...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi