Barcelona "uništava" Chelsea ovog ljeta: Xavijevo "ne" razlog za novu glavobolju u Londonu

Prijelazni rok u punom jeku

Barcelona "uništava" Chelsea ovog ljeta: Xavijevo "ne" razlog za novu glavobolju u Londonu

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok do sada nam je ponudio dosta uzbuđenja.

Prije svega Kylian Mbappe je "izdao" Real Madrid i ostao u PSG-u, Erling Haaland je prešao u Manchester City, a Robert Lewandowski u Barcelonu.

Katalonski tim pojačali su i Kounde, Kessie, Raphinha i Christensen i svi oni imaju zajedničku poveznicu s Chelseajem.

Christensen nije produžio ugovor s Plavcima i stigao je u Barcelonu, transfer Raphinhe iz Leedsa bio je dogovoren, no igrač je odabrao Camp Nou, slična situacija bila je i s Koundeom, a prvaci Evrope iz 2021. godine željeli su i Lewu i Kessieja, no i oni su završili u Kataloniji.

Barcelona je također jako blizu da Chelseaju preotme i Alonsa, a jedina "pobjeda" Chelseaja nad Barcelonom je to što su uspjeli nagovoriti Azpilicuetu da produži ugovor i ne ode put Camp Noua.

Sada iz Barcelone stižu nove glavobolje za Plavce.  Naime, londonski tim bio je blizu dovođenja Pierrea-Emericka Aubameyanga, uprava Barcelone je pristala na njegov odlazak, no sve je stopirao Xavi.

Kako prenosi španski AS, trener niti ne pomišlja ostati bez Gabonca jer ga smatra jednim od ključnih igrača u pokušaju da vrati trofeje u vitrine slavnog španskog kluba.

Xavi vjeruje da može igrati s Aubameyangom bilo gdje u napadu, tako da će Afrikanac vjerovatno nastupati na krilnoj poziciji, dok je vrh napada rezervisan za Lewandowskog. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši veznjak rekao je upravi da ne prodaje Aubameyanga ni pod kojim uslovima, čak i ako bi njegov odlazak financijski pomogao klubu.

Gabonac je mnogo puta u karijeri igrao na krilu i iako nije bilježio iste brojke kao u središnjem dijelu, imao je solidne partije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Barcelona unistava samu sebe i sramota je kako se ponasaju. Prosle sezone se bore da ne propadne klub, dugovi neznaju ni sami koliki. Mole igrace da smanje plate i sad odjednom najaktivniji klub sto se tice tranafera u ovako nesigurnim vremenima. Jos hoce da vode igrace na sud jer ne zele da smanje svoju platu? Platu koji im je Barca ponudila i sad bi da se oni tog odreknu da mogu da dovode nove igrace? A klubovi drugi cekaju nisu dobili svoje pare od transfera koje je Barca pravila zadnjih godina. Problemi im sa registracijom igraca.. da se ima imalo stida ili nekog morala malo bi se strpili, pa polako gradili.. bas bruka kakvo ponasanje
12 2
ubnt2
@BaboBih Druže, mnogi misle da je tako ali nije, ZVANIČNO je objavljeno da je Barcelona samo nakon godinu dana dobila pozitivnu ocjenu kreditnog rejtinga, te s tim potvrdili sjajno poslovanje koje je uprava uradila u sklopu financijskog oporavka kluba.Barcelona je prošle godine imala je negativni BBB rating (BBB-), a sada je prešla u pozitivnu kategoriju BBB, što predstavlja značajan oporavak od prošle godine.(ZVANIČNO!ZVANIČNO!). Pa pitanje glasi: Zašto bruka ponašanje? Da li zato što oni ne smiju da sadrže Aubameyanga ili, kao što ti kažeš da se "malo" strpe, a to malo, pomalo da čekaju ne bi sebi došli ni za 6-7 godina..Meni barem to nije malo.
7 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi