Miralem Pjanić 'zadužio' novi broj u Barceloni
Foto - Instagram

Konačno je registrovan

Miralem Pjanić 'zadužio' novi broj u Barceloni

M. Šljivak

Miralem Pjanić uspio je izboriti ostanak u sastavu Barcelone za novu sezonu.

Iskusni 32-godišnji veznjak impresionirao je trenera Xavija Hernandeza u predsezoni i odlučio je da ga ostavi u svom timu.

Da bi ostao Pjanić je morao da se odrekne 40 posto plate. Bh. fudbaler je to bez pogovora prihvatio, a u novoj sezoni imat će ulogu zamjene Sergiju Busquetsu.

Pjanić je konačno dobio i broj u kojem će nastupati u novoj sezoni. Registrovan je s brojem 16 i očigledno će on biti na leđima bh. veznjaka.

Podsjetimo, po dolasku u Barcelonu 2020. godine Miralem je dobio dres s brojem osam. Međutim, on je pripao mladoj nadi Pedriju, pa je Pjanić morao odabrati neki drugi broj koji je slobodan.

Oglasi

Na kraju je dobio dres s brojem 16. Naravno, broj je najmanje bitan u svemu i Pjaniću će se suditi po igrama. On je spreman za velike stvari, ali morat će da čeka svoju šansu pored Busquetsa.

Novu sezonu katalonski velikan započinje u subotu. Na Camp Nou stiže neugodni Rayo Vallecano s kojim je Barca prošle sezone imala popriličnih problema.

Ipak, apsolutno svi očekuju mnogo bolju Barcelonu u odnosu na prethodne godine. Dovedena su velika pojačanja i traži se povratak na tron španskog fudbala.

Koliko će Miralem Pjanić učestvovati u novoj sezoni ostaje nam da vidimo, ali sigurno da će u jednom trenutku bh. fudbaler dobiti šansu da pokaže šta zna pred punim Camp Nou stadionom..

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić je za katalonski klub odigrao 30 službenih utakmica. Uglavnom je šansu dobijao s klupe za vrijeme Ronalda Koemana, no činjenica je da ništa nije pokazao u tom periodu.

Sada je bh. veznjak dobio drugu šansu i na njemu je da pokaže da nije slučajno član jednog od najboljih klubova svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613424508
Sutra nas obavujestite obavezno kad krene da pisa ipak je to pjanic?
3 0
Krivaja Zavidovići
Ako mu je Buskets konkurencija onda se može nadati minutaži u sljedećoj sezoni...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi