Ni stida ni obraza: Dembele čekao let za Pariz, pa saznao šta je uradio njegov menadžer

Imao je samo jedan razlog za to

Ni stida ni obraza: Dembele čekao let za Pariz, pa saznao šta je uradio njegov menadžer

Endin Čaušević

Ousmane Dembele još uvijek je član Barcelone jer PSG do ponoći nije uspio da aktivira njegovu otkupnu klauzulu, sada se stvari itekako mijenjaju, no španski mediji navode da je upravo njegov agent Moussa Sissoko bio taj koji je na kraju sve sabotirao iz dobro poznatog razloga.

Poznato je da je PSG pokazao ogroman interes za dovođenje Dembelea s kojim su već dogovorili uslove petogodišnjeg ugovora i očekivalo se da će stići do ponoći aktivirati otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, ali se to nije desilo.

Sada se situacija drastično mijenja u korist Barcelone jer je od ponoći Dembeleova otkupna klauzula duplo veća, te ga PSG može dovesti za 100 miliona eura što sigurno nije bio plan ovog kluba.

Dembele je još jučer ujutro pristao na ugovor koji mu nudi PSG i bio je siguran da će do kraja dana biti igrač tog kluba, no kako pišu španski mediji upravo je njegov agent Sissoko bio taj koji je sve sabotirao.

U Francuskoj i Španiji vlada nevjerica zbog poteza Dembeleovog menadžera koji svom klijentu ponovo pravi haos u karijeri, a naravno glavni razlog za to je novac.

Oglasi

Naime, razlog zbog kojeg je Sissoko sabotirao da PSG aktivira klauzulu za Dembelea bilo ona 50 ili 100 mliona eura je taj što bi on zaradio dosta manje nego što očekuje i čak bi većinu novca morao dati da plati porez u Španiji.

Zbog toga je Sissoko navodno imao problema da riješi papirologiju prije ponoći, a kada je rok prošao odmah je krenuo u akciju.

Naime, jedini način da Sissoko zaradi više novca jeste da PSG ne aktivira otkupnu klauzulu Dembelea već da s Barcelonom pregovara oko nove cijene, a u tom slučaju i njegov bonus bi bio dosta veći.

Sada je katalonski klub u dosta boljoj poziciji jer mogu tražiti više novca od 50 miliona eura, a na ruku im ide činjenica da je Dembele već postigao dogovor s Parižanima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Špekuliše se da će Barca i PSG već danas početi pregovore jer je cilj oba kluba da se do kraja sedmice završi transfer. Barcelona će tražiti oko 80 miliona eura i bit će zanimljivo da li će PSG pristati na tu cijenu.

Inače, Dembele nastavlja pripreme s Barcelonom i bio je sinoć u avionu za Las Vegas gdje će Katalonci odigrati još jednu pripremnu utakmicu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ELBalkanico
Nigdje veze, Dembelé ima ugovor u Barceloni po kojem dobiva 50% od transfera u slucaju da napusti klub. Kada jedan klub ne zeli prodati igraca, igrac moze otici iz kluba samo ako uplati postavljenu otkupninu i istu mora uplatiti igrac fizicki u uredu La Lige, placajuci, osim toga, PDV i ostale poreze. Dakle, Dembelé je znao 30. da nece potpisati prije 1. augusta za Paris jer je momak u Los Angelesu. Osim toga, ne bi dobio bonus od 50% jer u ovom slucaju, tehnicki ne potpisuje za drugi klub nego postaje slobodan igrac (iako minutu poslije toga moze potpisati za drugi klub). Na kraju, Dembelé je zatrazio od Barcelone za sjedne na pregovore jer, navodono, ne zeli otici na ruzan nacin iz kluba i jer je obecao da se pomoci Barceloni da dodbije sto vise od transfera (kako navode madridski i barcelonini mediji u Spaniji). Eto, napisah ti ja clanak, sad samo prepisi.
1 0
Culer
Opet jutarnje gluposti. PSG nije želio aktivirati klauzulu, jer bi u tom slučaju morao platiti kompletan iznos odjednom. Ovako mogu pregovarati s otplatom na rate.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti