Busquets je iznenađen i uvrijeđen, pa je donio neobičnu odluku o Barceloni
Sergio Busquets smatra da je klub mnogo ranije trebao sjesti za stol s njim i ponuditi mu nastavak saradnje (Foto: EPA)

Stavio klub na čekanje

Busquets je iznenađen i uvrijeđen, pa je donio neobičnu odluku o Barceloni

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone planira nove promjene unutar tima na kraju ove sezone. Dosta se priča o odlascima i dolascima u katalonskom klubu, a jedan od onih koji bi mogli otići iz kluba je iskusni veznjak Sergio Busquets. Iako mu klub nudi nastavak saradnje on je ljut zbog činjenice da mu ranije nisu ponudili novi ugovor.

Sergio Busquets je kompletnu karijeru proveo u Barceloni. Iskusni 34-godišnji fudbaler godinama je bio nezamjenjiv član prve postave, ali je klub u jednom trenutku odlučio da mu ne ponudi nastavak saradnje.

Ipak, na kraju su se predomislili. Trener Xavi Hernandez je zatražio da Busquets dobije novi ugovor i smatra ga ključnim čovjekom za njegov tim.

Rukovodstvo Barcelone zbog toga je odlučilo sjesti za stol s iskusnim veznjakom. Međutim, on je uvrijeđen što to ranije nisu učinili i ostavit će klub na čekanju određeno vrijeme.

"Busquets smatra da je Barcelona zakasnila s ponudom. Vjeruje kako je zaslužio više poštovanja zbog onoga što znači za klub i što je spreman prihvatiti bilo kakvu odluku. Zato će uzeti vremena prije nego što prihvati ponudu, ali sve pokazuje da će je na kraju i prihvatiti", piše Relevo.

Prema aktuelnom ugovoru Sergio Busquets je drugi najplaćeniji igrač tima. Zarađuje nešto više od 20 miliona eura po sezoni i samo je Frenkie de Jong ispred njega.

Oglasi

Po novom ugovoru morat će značajno smanjiti primanja. On je spreman i to prihvatiti, ali neće žuriti s odlukom i ostavit će klub na čekanju.

Busquets je kompletnu karijeru proveo u timu s Camp Noua. Odigrao je 712 utakmica za prvi tim i postigao je 18 pogodaka.

U proteklom periodu 34-godišnji fudbaler se povezivao s odlaskom u MLS. Međutim, Xavi ga je odlučio zadržati i izvjesno je da bi Busquets mogao karijeru završiti u Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S katalonskim velikanom osvojio je sve što je mogao. Osam titula prvaka, sedam titula u Kupu Kralja, sedam u Superkupu, tri Lige prvaka i po tri UEFA Super kupa i FIFA klupskog prvenstva svijeta.

Busquets se može pohvaliti i da je sa selekcijom Španije bio svjetski i evropski prvak i nastupio je 143 puta za Crvenu furiju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
Sad i Šojića citirate?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti