Najvećem pohlepniku u fudbalu Barcelona i PSG zadali udarac od kojeg se neće oporaviti

Izigrali su ga kako je i zaslužio

Najvećem pohlepniku u fudbalu Barcelona i PSG zadali udarac od kojeg se neće oporaviti

Endin Čaušević

Ousmane Dembele prije nekoliko dana zvanično je napustio Barcelonu i potpisao za PSG što je od prošle godine bila želja njegovog angenta Mousse Sissoka. No, najpohlepniji menadžer u svijetu fudbala na kraju je bio i najveći gubitnik jer je, kako mnogi kažu, dobio ono što je zaslužio.

Dembele je iznenadio Xavija i saigrače odlukom da napusti Barcelonu jer se to od njega nije očekivalo. No, kada je PSG pokucao na njegova vrata za francuskog reprezentativca nije bilo dileme.

Međutim, svima je jasno da je veliku ulogu u tom transferu odigrao njegov menadžer Moussa Sissoko koji je i prošle godine pokušao da završi Dembeleu transfer u PSG koji bi i njemu donio ogroman novac, ali nije uspio.

Na kraju im je Barcelona izašla u susret i na nagovor Xavija Dembele je dobio novi ugovor, no na kraju im je zabio nož u leđa.

Njegov agent čak je opstruirao već dogovoren transfer u PSG kako bi ovaj klub morao aktivirati otkupnu klauzulu od 100 miliona eura kako bi on zaradio još više novca, ali na kraju pohlepa mu se obila o glavu.

Oglasi

Barcelona i PSG dogovorili su na kraju transfer Dembelea u vrijednosti od 50.4 miliona eura prema kojem će 35 miliona eura pripasti katalonskom klubu što je deset miliona više nego po dogovoru koji je Sissoko prvobitno dogovorio.

Na kraju je Sissoko u potpunosti ispao iz tog dogovora i postao je najveći gubitnik jer Mundo Deportivo piše da on neće dobiti ni euro od Dembeleovog transfera.

Ostatak novca će dobiti Dembele kako je dogovoreno, a provizija od deset miliona eura koja je trebala leći na Sissokov račun na kraju će dobiti Barcelona.

Mundo Deportivo piše da Sissoko čak želi tužiti Barcelonu jer nije dobio novac i očekivao je da će mu Katalonci uplatiti 10 miliona eura, ali Joan Laporta je to izričito odbio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sissoka je pohlepa ponovo žestoko koštala, a francuski mediji već su počeli pisati kako su u PSG-u savjetovali Dembeleu da što prije mijenja menadžera kada su shvatili da je on u transferu gledao samo sebe i svoju zaradu, a da mu je klijent bio potpuno nebitan.

Međutim, klubovi su shvatili šta pokušava i na kraju je Sissoko ispao kao najveći gubitnik.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi