"Ovaj video mi je pokazao šta je prouzrokovalo pad helikoptera i zašto je pilot bio heroj"

Izbjegao pad na stadion

"Ovaj video mi je pokazao šta je prouzrokovalo pad helikoptera i zašto je pilot bio heroj"

Endin Čaušević

Velika tragedija potresla je Leicester prije nekoliko dana kada je u padu helikoptera poginuo vlasnik ovog kluba Vichai Srivaddhanaprabha.

Pad helikoptera desio se sat vremena nakon utakmice Leicestera i West Hama, a u poginulo je pet osoba. Helikopter je uspio da poleti sa stadiona Leicestera, ali samo nekoliko sekundi kasnije došlo je do problema, te se srušio na parkingu King power stadiona.

U javnosti se pojavio snimak koji jasno pokazuje kada je došlo do problema, te da nije jednostavno bilo spasa za pilote i putnike. No, iskusni piloti tvrde da je ovo bio herojski potez pilota koji je upravljao helikopterom, te da je uspio nekako izbjeći pad na stadion gdje je još bilo ljudi.

"Ovo je šokantan video. Jasno se vidi da je problem bio rotor na repu helikoptera jer se vidi trenutak kada je otpao. Pilot je izgubio kontrolu ili snagu helikoptera što je nešto najgore što se može desiti i jedina opcija je pad. On je uradio odličan posao i uspio je nekako da usmjeri helikopter prema parkingu jer u 99% slučajeva on bi se srušio na stadion. Znao je da tu ima još ljudi i ovo je zaista herojski potez. Ovaj video je pokazao problem zbog kojeg je pao helikopeter i pokazao zašto pilota trebamo smatrati herojem", izjavio avijatičarski ekspert Jim Rowlands.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Benjamingst
Kako znaju da je zelio bas da izbjegne stadion? A mozda je i neko pogodio helikopter....?
8 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi