Ovako izgledaju 'skresane' plate zvijezda Uniteda
Na Old Traffordu su spremni za rezove. Ljeto koje dolazi jednostavno mora promijeniti neke stvari (Foto: EPA)

Izgubili ogromne cifre

Ovako izgledaju 'skresane' plate zvijezda Uniteda

Midhat Šljivak

Zvijezde Manchester Uniteda ostale su bez 25 procenata plate jer nisu ostvarili plasman u Ligu prvaka.

Po ugovoru kojeg su imali sa klubom, igrači Crvenih đavola su pristali da im se plate smanje za 25 procenata ako se klub ne plasira u Ligu prvaka, a to se na kraju i desilo.

Tako su svi fudbaleri ovog tima ostali bez dobrog dijela plata. Znatno su im smanjeni sedmični prihodi, ali sigurno da navijači tima neće žaliti za smanjenjen plata određenim fudbalerima.

Posebno se to odnosti na Alexisa Sancheza i Paula Pogbu koji su imali najveća primanja u ekipi i udar na njihov džep je najveći.

Ovako izgledaju plate Unitedovih 'promašaja'

Nakon svega postoji velika mogućnost da će neki od ovih fudbalera napustiti Old Trafford.

Paul Pogba svim silama želi u Real Madrid. Kraljevi međutim rade pametno i ne žele mu dati ogromnu platu i to je jedini uslov kojeg traže za transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, United se želi što prije riješiti jednog od najvećih promašaja ikad, Alexisa Sancheza. Čileanac je imao ogromnu platu, nije pokazao apsolutno ništa i svi jedva čekaju da on ode.

Promjene na Teatru snova su neophodne. Situacija je ponovo itekako loša, a za to su najviše zaslužne razmažene, ali i preplaćene zvijezde.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Jel ono Sanchez na slici? Aman sta mu droga uradi, izgledao kao da ima 60 godina. Strahota. Njemu plata treba spasti na 0 jer bi mu se tako zivot spasio
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi