Ove sezone skoro da ne igra, a ima priliku da osvoji pet trofeja

Denis Suarez u sezoni iz snova

Ove sezone skoro da ne igra, a ima priliku da osvoji pet trofeja

Edmir Škorić

Iako se ne može pohvaliti da se naigrao, Denis Suarez bi mogao da sezonu okonča s čak pet trofeja.

Djeluje paradoksalno, ali je u suštini realno. Suareza je Barcelona posudila Arsenalu, a on je odigrao svega šest mečeva za Topnike, od čega je četiri puta nastupio u Premier ligi i dva puta u Evropskoj ligi.

Već je "slavio" Superkup Španije i La Ligu kao igrač Barcelone, ali nije isključeno da mu se pored imena upiše i titula evropskog prvaka, jer je Barca glavni kandidat za Ligu prvaka, ali ni to nije sve.

Barcelona će igrati finale Kupa kralja protiv Valencije i Suarez bi mogao da dođe do četvrtog trofeja. U svakom od tih takmičenja odigrao je barem jednu utakmicu prije odlaska u Arsenal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Peti trofej mu je moguć s Arsenalom, koji je u polufinalu Evropske lige u prvom meču s 3:1 pobijedio Valenciju i Topnike se svakako smatra favoritom za osvajanje takmičenja u kojem su još Eintracht i Chelsea.

Zvuči zaista nestvarno, ali Suarez bi mogao da se okruni s pet trofeja u sezoni u kojoj je jako malo igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti